כללי מסחר ומחירון מטבעות אהבה

כללי המסחר במט"א מיוחדים ומאפשרים הקמת וצמיחת מצע מסחרי-חברתי שמתמקד בערכים שאנחנו מאמינים בהם כמו נדיבות, שקיפות, לקיחת אחריות, שחרור ועממיות מחירים. כללים אלה לעתים נועדו "להגן" על עצמנו מפני הרגלים ישנים ולעתים נועדו כדי לתרגל אותנו למושגים של עולם חדש, שבו מסחר מבוסס על אהבה, נתינה, יצירתיות ושפע.

קבוצת הווטצאפ של מסחר שוטף במט"א: כאן ניתן להציע מוצרים ושירותים תמורת מט"א. 
להצטרפות לקבוצה: https://chat.whatsapp.com/HHhQ24okS628yNIZM6lUS6

הצעת מוצר:
יש להעלות תמונה שמייצגת היטב את המוצר ומצבו, כולל את הדגם אם יש. לפרט אם המוצר במצב תקין או שיש פגמים. המחיר שיוצע במט"א יהיה עד 40% מהמחיר הכספי המוכר או הסביר. 
הערה: למספר קטגוריות ספציפיות של מוצרים (אוכל, שתיה, ביגוד והנעלה, חפצי נוי, תכשיטים, משחקי ילדים, ספרים, שתילים וזרעים) נקבעה תיקרת מחיר במט"א, גם כאשר זה פחות מ40% מהמחיר הכספי הרגיל. בתחתית העמוד פירוט הגבלות המחירים בקטגוריות אלה.

הצעת שירות/טיפול/אימון/כל עזרה שהיא:
יש לכתוב באופן מפורט את מהות השירות, כיצד הוא ניתן מבחינת מיקום, זמנים, משך ותנאים. אם השירות ניתן, על ידי אותו אדם בדרך כלל גם תמורת כסף רגיל יש לציין לייד מחיר המט"א המתבקש לשירות גם את המחיר הכספי שאותו נותן שירות לוקח בדרך כלל עבור זה. המחיר שיוצע במט"א יהיה עד 40% מהמחיר של אותו נותן שירות בהנחה שזהו הסביר והמוכר לשירות הזה (ולא יעלה על 150 מט"א כפי שיוסבר למטה לגבי טיפולים). 

במידה וצוות מט"א מזהה הצעת מחיר שאינה סבירה אנחנו בודקים ויוצרים קשר, לרוב בפרטי, עם מי שמציע ומבקשים לעדכן את המחיר.

סגירת עיסקה:
עיסקה נסגרת לאחר שמישהי העבירה את סכום המט"א המבוקש בשביל אותו מוצר/שירות בקבוצת הדיווחים. כאן מתקיים כלל "כל הקודם זוכה" ולא ניתן "לשמור" מוצר למישהו שטרם העביר מט"א, גם אם הוא ביקש מוצר שכזה, קודם. כלל "כל הקודם זוכה" בא לעודד יוזמה ספונטנית והחלטות מהירות. לאחר סגירות העיסקה שני הצדדים מתאמים, בפרטי, את אופן העברת המוצר. 

במקרים חריגים נבטל עיסקה שהושלמה, במקרה שנגלה שבטעות אושרה עיסקה שאינה בהתאמה לעקרונות הרשומים כאן. במקרה כזה נבקש, גם כן, לעדכן את המחירים בהתאם לכללי המשחק.

אחריות על טיב המוצר/החזרים:
עקרונית, האחריות חלה על הקונה. מבחינה זו הקונה לוקח סיכון מסוים בעת הרכישה שכן אם תהיה תקלה או בעיה לא ניתן לעשות ביטול עיסקה אלא אם גם המוכר, במחווה של רצון טוב, מסכים לכך. 

בקשת מוצרים שירותים:
ניתן לבקש כל מוצר ושירות שאתם מחפשים. כתבו את הבקשה בקבוצת מסחר שוטף, בצירוף שמכם המלא, אין צורך להוסיף תמורת כמה מט"א אתם מעוניינים. עם זאת, תוכלו לממש עיסקה שכזו רק לאחר שמוכר פוטנציאלי יציג את מה שביקשתם בקבוצת המסחר, עם כל הפרטים הנחוצים להערכת השווי הסביר של המוצר/שירות. 

מענה לבקשת מוצר/שירותים:
אם ראיתם בקשה למוצר/שירות וברצונכם להציע בתגובה לכך, יש להציג תחילה את ההצעה שלכם למוצר/שירות זה, בקבוצת המסחר השוטף, לעיני כולם' בצירוף שמכם המלא. רק לאחר מכן המוצר/שירות שלכם כשיר להערכת המחיר וכמובן למסחר במט"א.
הערה: זכות ראשונים תישמר למבקש המוצר/השירות למשך 24 שעות מאז הצגת ההצעה שנענית לאותה בקשה.

מט"א וכסף רגיל:
מכיוון שמט"א היא מערכת שבונה הרגלים חדשים אנחנו פועלים איתה במקביל למערכת הכסף הרגילה ולא יוצרים ערבובים או חיבורים:

1. כאשר נותנים שירות במט"א אין אפשרות להציע "שירות נוסף" או "מוצר נוסף" בכסף רגיל. הדבר מנוגד לערכי הנדיבות ועלול להתפרש כסוג של "קידום מכירות" שנועד להוביל את האדם לתשלום כספי.
2. אם יש לך מוצר/שירות שאת מציעה באופן כללי תמורת כסף רגיל, יש אפשרות להציע את המוצר/שירות תמורת מט"א (בהתאם לכללים) אך לא באופן "היברידי" (חלק כסף רגיל וחלק מט"א). את ההצעה במט"א אפשר להציג בקבוצת המסחר אך מבלי להציע, בקבוצה זו, את האופציה לשלם בכסף רגיל.
3. ניתן להציע, למשל, השתתפות בסדנה/אירוע/פעילות בכסף רגיל או במט"א (אך לא היברידי), בתנאי שאין מגבלה למספר הנרשמים במט"א לאותה סדנה/פעילות.
זה בסדר שחלק מהמשתתפים באותה הסדנה ישלמו כסף רגיל וחלק אחר במט"א בתנאי שמי ששילם במט"א לא מתבקש לתוספת כסף רגיל ושהוא יקבל את השירות המלא כמו האחרים. גם כאן, אין לציין בפרסום בקבוצת המסחר את האופציה הכספית הרגילה. שם רק מציעים במט"א.

רכישת טיפולים: לא ניתן לרכוש מראש, או בדיעבד, "סידרת טיפולים" מכל סוג. אנחנו שמים דגש על מסחר קהילתי וקשר קהילתי ולכן משלמים במט"א "פר מפגש (או עד שלושה מפגשים בבת אחת)" ובכל פעם מדווחים להעברת מט"א ובכך יש עדכון קהילתי תוך כדי התהליך.

קטגוריות ספציפיות (מחיר מכסימלי גם כאשר נמוך מ40% מהערך הסביר), מחיר לפריט:

הערה: מי שיכול ורוצה כמובן יכול להציע מחירים נמוכים מהמצויינים כאן. זהו רק "גבול עליון" שלא חייבים להגיע אליו אם לא רוצים או אם זה לא מתאים (למשל, כשמדובר במוצר משומש שערכו כבר רחוק מערך מוצר חדש, או כאשר יש לכם דברים שיותר חשוב לכם להיפטר מהם מאשר להמתין לרכישה במחיר מסויים…)

אוכל: כל מנת אוכל עד 10 מט"א. כוס שתיה קרה עד 2 מט"א שתיה חמה עד 3 מט"א. עוגה שלמה: עד 10 מט"א. פרוסת עוגה: עד 5 מט"א. עוגיות: מארז של שלוש (לפחות) עד 10 מט"א. צנצנת ריבה: עד 10 מט"א.
תוספי מזון: עד 10 מט"א לקופסא
ביגוד והנעלה: עד 25 מט"א
ספרים/תקליטים: עד 20 מט"א
דיסקים/DVD: עד 10 מט"א
תכשיטים ואקססוריז (כולל משקפיים): עד 25 מט"א
כלי בית (מטבח, חדר שינה): עד 30 מט"א
קולבים לארון: עד 3 מט"א לקולב
מנורת שולחן: עד 20 מט"א
חפצי נוי: עד 50 מט"א
משחקי ילדים: עד 25 מט"א
תיקים/מזוודות: קטן-בינוני עד 20 מט"א גדול עד 50 מט"א
ציוד קמפינג: שק שינה עד 40 מט"א. מזרן לאוהל עד 20 מט"א.
צמחים/שתילים: קטן עד 5 מט"א גדול עד 10 מט"א צמח בוגר בעציץ עד 20 מט"א
שקית זרעים: עד 5 מט"א
מוצרי טיפוח ויופי: עד 25 מט"א
מכשירי חשמל קטנים-בינוניים: לפטופ, טאבלט, טוסטר אובן, מיקרוגל, פוד פרוססור, מיקסר, בלנדר, מכשירים משולבים למטבח, מדפסות, מחשב שולחני: עד 200 מט"א
מכשירי חשמל גדולים: מקרר, מדיח, תנור, טלביזיה, מכשיר להכנת שווארמה: עד 300 מט"א
כירת בישול חשמלית (עיגול אחד): עד 30 מט"א
ריהוט (מיטה, ספה, כורסא, סט כיסאות, שולחן): עד 150 מט"א
טיפולים/ייעוץ/אימון (לא כולל פסיכותרפיה/טיפולים רפואיים/ייעוץ משפטי/ייעוץ רו"ח שאינם שירותים במט"א כרגע): עד 150 מט"א לפגישה
קורסים אינטרנטיים קבוצתיים: עד 50 מט"א למשתתף לפגישה
סדנאות: עד 120 מט"א למשתתף למפגש.
פרויקטים/שיעורים פרטיים (עיצוב או כל סיוע מקצועי שכולל מספר שעות עבודה ושאינו אימון או טיפול): עד 100 מט"א לשעה, מכסימום לפרויקט 500 מט"א
מתנה: אם רוצים להעביר מט"א במתנה למישהו, מכל סיבה, ניתן להעביר כ"מתנה" עד 100 מט"א לאדם.
יצירת אמנות מקורית: עד 60 מט"א
הערה: בכל הנוגע לקורסים מתמשכים או תהליכי ייעוץ/טיפול לא ניתן לרכוש "חבילת פגישות" מראש או לכמה חודשי קורס מראש/בדיעבד. התשלום יהיה תמיד פר מפגש (במקרה של ייעוץ/טיפול) או תשלום חודשי, מדי חודש, במקרה של קורס מתמשך.

דילוג לתוכן